Izložba u Prokuplju Milene Vukajlović

0

Milena Vukajlović iz Кuršumlije, doktorant Mega trenda u Beogradu, prirediće za Prokupčane samostalnu izložbu skulptura i crteža pod nazivom „Struktura energija“.

Izložba je zakazana za utorak 12. februar u galeriji „Boža Ilić“ u 13 sati.

– Sva moja dela, koja će posetioci moći da vide kada izložba bude otvorena su vrsta eksperimenta i deo istraživačkog rada u okviru mog doktorskog projekta. Skulpture su od kartona, a rad sa ovim materijalom je bio izazov za mene. Bilo mi je interesantno da se igram dok radim na promeni strukture ovog materijala, rekla je autor Vukajlović i objasnila da je motiv izložbe drvo, a da postavku čini više od 20 dela.

Ona je pozvala ljubitelje slikarstva  da dođu na otvaranje njene izložbe i zajedno sa njom uživaju u delima koja podsećaju na bezbrižnost i igru.

Ovo je Mileni Vukajlović, šesta po redu samostalna izložba, ali prva u Prokuplju. Do sada je, kako kaže, izlagala u Beogradu, Gračanici i Кuršumliji.

Učestvovala je i na brojnim kolektivnim izložbama i kolonijama.Rado se seća Likovne kolonije „Boža Ilić“ 2015. godine, koja je održana na Grepcu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime