Odigrana pozorišna predstava za decu „Mama, šta ako špagete ožive?“.

0

Prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“, već po staroj dobroj tradiciji, na kraju svake kalendarske godine, za svoje najmlađe sugrađane, priredi novogodišnji poklon u vidu predstave. Ove godine je to bila predstava „Mama, šta ako špagete ožive?“.

Ovaj, vrlo interesantan tekst za decu, napisala je Srbijanka Stanković, prokupačkoj publici dobro poznata po drami „Ana je čekala“, koju je prokupačko Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ takođe igralo na svojoj sceni. Ona je sada, sa ovom predstavom i sasvim drugom, ali jednako važnom temom, koja se tiče naših najmlađih i najvažnijih članova u svakoj porodici, oduševila sve one koji su došli da je premijerno gledaju.

Brojna publika, koju su činili mališani sa roditeljima, bakama i dekama, strpljivo je iščekivala kraj predstave, kako bi videla da li to „špagete stvarno mogu da ožive”, kako je u nazivu predstave navela Srbijanka Stanković.

Da na sceni sve bude zanimljivo i razumljivo najmlađim Prokupčanima, pobrinula se iskusna i brojna ekipa, koja je realizovala ovu predstavu i poklonila je mališanima za Novu godinu.

U ulozi „Mraka“ predstavio se Nikola Jeremić, „Strah“ je glumio Nikola Stojanović, „Lazara“ Milan Mladenović, „Tamu“ je igrao Luka Milić, „Veru“ Iva Tonić, „Hrabrost“ Lucija Lakićević, „Кalinu“ Sofija Đorđević, „Mamu“ Andrea Cakić, „Ljubav“ Milica Stojković,  i „Nadu“ Jovana Miljković.

Ovu dečiju novogodišnju predstavu „Mama, šta ako špagete ožive?“ režirale su Tijana Petrović i Danijela Stević. Za scenografiju je bio zadužen Milan Ilić Trša, za izbor muzike Predrag Slavković, a za kostime i šminku Danijela Stević.

S obzirom na to da je predstava izazvala veliko interesovanje kod najmlađe prokupačke publike, postoji mogućnost da bude repriza iste, kako bi je pogledali i u njoj uživali svi oni koji nisu bili na premijeri.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here