Prokupačka biblioteka predstavila 1000 novih knjiga

0

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ održana je izložba na kojoj je predstavljeno 1000 novih knjiga. Кupljene su sredstvima Grada Prokuplja, a njihova vrednost iznosi 500.000 dinara.

-Zahvaljujemo se na podršci lokalnoj samoupravi, jer nam je omogućila da našim čitaocima ponudimo nove naslove. Reč je o najčitanijim knjigama, koje su predstavljene na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu. Trudimo se da u našoj Bilioteci imamo knjige iz svih oblasti, te smo tako, za sve zainteresovane, obezbedili dosta naslova iz popularne književnosti, informatike, psihologije, ali i drugih oblasti, rekao je direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović i pozvao članove da slobodno vreme za novogodišnje praznike i raspust iskoriste za čitanje neke nove, interesantne knjige.

On je dodao da je ova izložba poslednje dešavanje u ovoj godini, koja je, kako kaže, za Biblioteku bila veoma uspešna, o čemu, između ostalog, svedoči i zahvalnica, koju je Biblioteka dobila pre neki dan od Srpskog filozofskog društva.

I član Gradskog veća Prokuplja zadužena za kulturu, Milica Erić, je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo što je prokupačka Biblioteka dostigla zakonom predviđen broj knjiga-4500 naslova.

-Drago mi je da naša Biblioteka ovu godinu završava još jednom izložbom knjiga i što svojim čitaocima uvek može da ponudi nove i aktuelne naslove. Кnjiga je svakako najbolji drug i mladima i starima, ali i bogatstvo koje treba da negujemo i čuvamo, naglasila je Milica Erić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime