Uskoro počinje igradnja auto-puta Niš-Merdare

0

Regionalno povezivanje Srbije jedan je od glavnih prioriteta, i očekujemo da gradnja  deonice”auto-puta mira“, Niš-Pločnik počne što pre, kaže Zorana Mihajlović

Mministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Jirgenom Rigterinkom i direktorkom EBRD za Zapadni Balkan Zuzanom Hargitaj, sa kojima je razgovarala o aktuelnim i budućim infrastrukturnim projektima i nastavku dobre saradnje.

“Imamo odličnu partnersku saradnju sa EBRD, o čemu govori i činjenica da je vrednost infrastrukturnih projekata koje EBRD finansira od 2001. godine skoro milijardu evra. Pored trenutnih projekata koje zajednički realizujemo, očekuje nas pre svega početak izgradnje “auto-puta mira“ Niš-Merdare-Priština, deonice od Niša do Pločnika, kao i nastavak saradnje na regionalnom povezivanju“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je regionalno povezivanje Srbije jedan od glavnih prioriteta i da očekuje da izgradnja “auto-puta mira“, na deonici Niš-Pločnik, dužine 39,5 km i vrednosti 220 miliona evra, počne što je pre moguće, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Jirgen Rigterink, prvi potpredsednik EBRD-a, istakao je da ova banka ima odličnu saradnju sa Srbijom i čestitao potpredsednici Mihajlović na uspešnom vođenju projekata.

“Smatramo da je regionalno povezivanje kroz izgradnju infrastrukture ključno. Uspešno vodite projekte koji doprinose tom cilju, kako u drumskom, tako i u železničkom sektoru. EBRD je na raspolaganju da pruži svu neophodnu pomoć“, rekao je Rigterink.

(Izvor: Tanjug)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime