Leontina održala koncert za decu

0

Pop pevačica Leontina Vukomanović danas je u okviru programa „Leontina i talenti“ za najmlađe Prokupčane, njih oko 900,  pevala popularne dečije pesme „Deca su ukras sveta“, „Vuče, vuče“, „Razbole se lisica“ i mnoge druge.

Pre nego što je počela da peva za decu i sa njima, Leontina je istakla da će na ovom koncertu svi zajedno, bez treme i ocenjivanja, podeliti radost pesme i igre. Tako je i bilo. Veseli i nasmejani školarci su sa Leontinom pevali sve poznate dečije pesme, ne krijući radost što se baš ona nalazi na sceni prokupačkog Doma kulture i što imaju priliku da svoje omiljene stihove podele sa ovom pevačicom.

Gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, je istakao da se veoma raduje što je naša lokalna samouprava za kraj ove godine, kao novogodišnji poklon za svoje najmlađe sugrađane, organizovala druženje sa poznatom pevačicom Leontinom.

– Drago mi je da smo najpre na ovaj način usrećili naše najmlađe sugrađane. Oni su nam i najvažniji jer su budućnost našeg grada. Ovo je naš poklon njima i nadam se da ćemo biti u prilici da im često poklanjamo ono što žele, ali i što im je potrebno za bolje i kvalitetnije uslove za učenje i rad. Nastojaćemo da pomažemo i našim starijim sugrađanima koliko god smo u mogućnosti, kako bi i oni osetili boljitak. Trudićemo se da rešavanjem različitih teškoća, koje ih muče, učinimo da im svakodnevno bude bolje, naglasio je gradonačelnik Simonović.

Deca su vrlo iskreno i zadovoljno delila svu radost i sreću zbog zajedničkog pevanja sa Leontinom, koju su dosad imali prilike da gledaju samo na televiziji.

– Lepo nam je i volimo što nas poziva da je oponašamo dok pevamo, da igramo kao i ona. Ovo je naš najveseliji čas muzičkog vaspitanja. Opet bismo došli, ako bi nas ona ponovo posetila, rekla su uglas deca iz izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ u Donjoj Rečici.

I njihova učiteljica, Lidija Veljković, nije krila zadovoljstvo zbog radosti svojih učenika. Ona je ovom prilikom rekla da je ovo odlično osmišljeno vreme za sve mališane i lep poklon, ali i znak pažnje lokalne samouprave za novogodišnje praznike, kojoj se ovom prilikom zahvalila u ime sve dece.

I Leontina je uživala, iako je kako kaže, po ko zna koji put sa najmlađim Prokupčanima pevala isti repertoar. Cilj programa „Leontina i talenti“ jeste da na našu scenu vratimo dečiju domaću muziku, koja je, prema njenim rečima, zapostavljena.

– Po celoj Srbiji se družim sa decom. Uživam dok to radim, pevajući zajedno sa njima dečije pesme, ali i svoje, jer ja sam i tekstopisac. U toku druženja, izvedem na scenu onu decu koja vole da glume, pevaju, recituju, imitiraju i tako nastane nova čarolija u svakom od gradova koje posetim, rekla je Leontina i dodala da su sva deca talentovana i da ih treba podsticati na vreme da taj svoj talenat razvijaju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime