Prokuplje: Nove mere Kriznog štaba

1

Na današnjoj sednici Кriznog štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja  donete su nove mere koje najpre imaju za cilj  da 80 porodica u selu Berilju dobiju pijaću vodu, na taj način što će JКP «Hameum»  vodu dovoziti cisternama, zatim se reguliše rad sa potrošačima u maloprodajnim objektima za period od 27. aprila do 5. maja 2020. godine, kao i odluka kojom se ponovo dozvoljava rad priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću,

Odluka da JКP «Hameum», cisternama obezbedi pijaću vodu za 80 porodica u selu Berilju, zasnovana je na  zaključku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije doneta je i odluka o radu maloprodajnih objekata na području grada Prokuplja. Maloprodajni objekti u periodu, od 27. do 29. aprila radiće od 7 do 17 sati, dok će se 30. aprila, prodavnice otvoriti od 4 ujutru za naše najstarije sugrađane i za njih će raditi do 7, a od 8 do 17 biće otvorene za ostale potrošače. Neradni dani su 1., 2., i 3. maj. Međutim, apoteka u Domu zdravlja, radiće sve vreme praznika do 17 sati.

Što se tiče odluke da priređivači igara na sreću počnu sa radom, treba reći da ona stupa na snagu danas, 27. aprila 2020. godine uz obavezno  poštovanje preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime