Obavezna obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava

0

U narednom periodu, Poljoprivredna savetodavna služba Prokuplje će u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, kroz organizovanu kampanju, vršiti promociju Pravilnika o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kako bi poljoprivredni proizvođači izvršili upis svojih gazdinstava, obnovili registraciju, što u protekle dve godine nisu imali obavezu, i prijavili promenu podataka.

Vršilac dužnosti direktora Poljoprivredne savetodavne službe Prokuplje, Dejan Tonić, ističe da će tokom januara na oglasnim tablama jedinica lokalne samouprave Topličkog okruga biti istaknuta obaveštenja da će u PSS-u Prokuplje i svim odeljenjima za poljoprivredu jedinica lokalne samouprave Prokuplja, Blaca, Žitorađe i Кuršumlije poljoprivrednici moći da dobiju svu neophodnu pomoć oko registracije i obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava.

-Imaćemo niz savetodavnih aktivnosti u saradnji sa lokalnim samouprava Topličkog okruga kroz grupne metode rada, tribine i predavanja, gde ćemo upoznati poljoprivredne proizvođače sa upisom i obnovom gazdinstava u registar, ističe Tonić i poziva proizvođače da se obrate u PSS Prokuplje radi neophodne pomoći.

U PSS-u takođe ističu da je ovo obaveza svih proizvođača, i da je rok za registraciju i obnovu registracije, odnosno promenu podataka od 1. marta do 30. aprila.

Sve informacije mogu se dobiti u: PSS Prokuplje, Vasilija Đurovića Žarkog 13 (027/210-055), Gradska uprava Prokuplja, Odeljenje za poljoprivredu, kancelarija broj 21 (027/324-040, lokal 121), Opština Žitorađa, Odeljenje za poljoprivredu (027/8362-211, lokal 112), Opština Blace, Odeljenje za poljoprivredu, kancelarija broj 38 (027/371-079) i Opština Кuršumlija, Кancelarija za poljoprivredu (027/385-892).

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime