Prokuplje organizovalo veliku akciju odbrane od poplava

0

U velikoj akciji odbrane od eventualnih poplava, koja je počela odmah nakon proglašenja vanredne situacije, učestvovalo je oko 200 ljudi. Na kritičnim mestima kao što su gradsko groblje, naselje Garić prema Liparskoj ulici i u naselju Mala Guba postavljeni su džakovi sa peskom, navode u Opštini Prokuplje u vanrednoj informaciji dostavljenoj medijima.

Obezbeđene su dovoljne količine rizle i džakova i angažovana je sva raspoloživa mehanizacija JKP „Hammeum“i pravnih lica osposobljenih za postupanje u vanrednim situacijama.

– Sve aktivnosti sprovodimo u stalnoj koordinaciji sa Okružnim štabom za vanredne situacije i Odeljenjem za vanredne situacije MUP-a Prokuplje. Do ovog momenta evakuisano je dvoje ljudi iz porodičnih kuća i smešteno u uslovnom objektu u gradu, pod stalnim nadzorom stručnih lica iz Crvenog Krsta.Opštinski štab za vanredne situacije zaseda na svaka dva sata, prati situaciju na terenu i postupa u zavisnosti od trenutnog stanja, saopštio je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje, Miroljub Paunović.

Pojačano dežurstvo i pripravnost za slučaj potrebe angažovanja zdravstvenih ekipa, uvedeno je i u svim zdravstvenim ustanovama u Prokuplju.

Kako navode u prokupačkoj opštini, nakon proglašenja vanredne situacije u opštini Prokuplje, preduzete su sve potrebne mere za zaštitu stanovništva i materijalne imovine. Angažovani su svi ljudski i materijalni resursi javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Prokuplje, kao i zaposleni u Opštinskoj upravi Opštine Prokuplje.

A kako je jutros izgledalo u polavljenim područjima na teritoriji prokupačke opštine, pogledajte OVDE

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here