Otvorena biblioteka u Maloj Plani

0

U prokupačkom selu Mala Plana, u zgradi stare Pošte, posle tačno 15 godina, ponovo je otvoren ogranak Narodne biblioteke „Rade Drainac“. Tim povodom, ovom izdvojenom delu prokupačke Biblioteke, od programske akcije Radio Beograda „Кnjiga solidarnosti“, stiglo je na poklon oko 1000 knjiga.

– Početni fond je oko 3000 knjiga. Zahvaljujući Radio Beogradu i programskoj akciji „Кnjiga solidarnosti“, taj broj će biti znatno veći. Sve ono što nedostaje za čitanje, đaci i meštani u Maloj Plani, ali i okolnim selima, moći će da potraže u ogranku Narodne biblioteke „Rade Drainac“ u njihovom mestu. Nadam se da ćemo taj prostor u narednim godinama oplemeniti, možda i uvećati, ali je bitno da smo krenuli i napravili prvi korak, rekao je direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović.

On se ovom prilikom posebno zahvalio uredniku akcije „Кnjiga solidarnosti“, Mihailu Šćepanoviću, koji je prošle godine istom  ovakvom akcijom pomogao otvaranje ogranka Biblioteke u selu Donja Stražava.

Direktor Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“, Goran Marjanović se ovom prilikom zahvalio darodavcima i naglasio da će ove knjige svakako biti od koristi deci koja pohađaju ovu Školu.

U fiskulturnoj sali Škole, goste su pozdravili njeni učenici, recitujući svoje omiljene stihove. Tom prilikom, đake i nastavnike, pozdravio je i zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović.

I član Gradskog veća za kulturu, Milica Erić, prisustvovala je otvaranju ogranka prokupačke Biblioteke u Maloj Plani i tom prilikom rekla da je poklon od 1000 knjiga pravo blago za sve one koji će ovde moći da pozajme svoj omiljeni roman na čitanje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime