Podeljena pomoć najugroženijima u prokupačkim selima

0

Crveni krst Prokuplje završio je distribuciju humanitarne pomoći na seoskom području a u nastavku ove akcije, paketi sa hranom i sredstvima za higijenu biće uručeni i ugroženim građanima u prigradskim naseljima, kao i onima koji žive na podrčju grada.

– Podelu paketa počeli smo od najudaljenijih sela, tako da je ova vrsta pomoći najpre stigla do usamljenih, staračkih domaćinstava u Кruševici, Žitnom Potoku, Bregovini, Bublici, Statovcu, Кožincu, Glasoviku, Ševišu. Ova planinska sela su veoma razuđena, ali naše ekipe su uložile napor i stigle do svakog korisnika kome je ova pomoć namenjena, rekla je  Marija Lazić, saradnik u Crvenom krstu Prokuplje.

Na ovom području pomoć je dobilo 25 porodica, dok je u  Beloljinu, Кondželju, Pločniku, Bacu, Tularu, Šišmanovcu, Donjoj Кonjuši, Mađaru, Đušnici, Кaludri, Maloj Plani, Velikoj Plani, Prekopucu, Gornjoj Bresnici i drugim topličkim selima pomoć dobilo preko 50 porodica.

U nastavku akcije ekipe Crvenog krsta obišle su i druga seoska područja, i do sada je podeljeno oko 370 paketa, dok će preostala količina biti uručena ugroženim stanovnicima u gradu i prigradskim naseljima.

Crveni krst Srbije uputio je Crvenom krstu Prokuplje 500 humanitarnih paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, kao i pet tona brašna namenjenih ugroženim staračkim domaćinstvima i domaćinstvima sa više dece, porodicima  slabijeg materijalnog stanja, kao i licima koja nemaju pravo na bilo kakvu novčanu nadoknadu ili socijalnu pomoć.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime