Poklon za prvorođenu bebu u Toplici

0

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović posetio je porodilište Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ i majci prvorođene bebe u 2019. godini, Violeti Milosavljević iz Prokuplja, uručio novčani poklon Grada Prokuplja u iznosu od 60.000 dinara.

Prva beba je dečak, Đorđe, rođen 1. januara u 8 sati i 40 minuta, težak 3,5 kilograma i dugačak 53 centimetra. Prema rečima doktora Кoste Denića, porođaj je protekao u najboljem redu, i majka i dete se osećaju dobro.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović je ovom prilikom istakao da je 2019. godina počela baš onako kako treba, i da smo brzo posle dočeka Nove godine, dobili najmlađeg stanovnika našeg grada.

– Ovaj poklon lokalna samouprava tradicionalno uručuje svakoj prvorođenoj bebi na početku godine. Danas je to Đorđe i mi mu želimo da odrasta zdravo i srećno sa svojim roditeljima, rekao je ovom prilikom gradonačelnik i dodao da se Grad Prokuplje trudi da u određenoj meri roditeljima pomogne i omogući im da imaju neke olakšice u odgajanju i čuvanju dece.

– Do sada smo davali po 15.000 dinara za svako prvorođeno dete, ali smo rešili da tu meru proširimo i na drugo i treće dete, tako da ova sredstva očekuju i one majke koje se porode i drugi i treći put. Trudimo se da, koliko god smo u mogućnosti, olakšamo roditeljima, i da im i boravak dece u obdaništu učinimo jeftinijim. Za prvo dete, 80 odsto od ekonomske cene boravka u vrtiću plaća Grad Prokuplje, drugo dete ima 60 odsto popusta na onu cenu od 20 odsto koju plaćaju roditelji, a treće ima potpuno besplatan boravak u obdaništu, naglasio je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i poručio da su najmlađi sugrađani budućnost Prokuplja i da će grad „živeti“, samo ako se deca rađaju u što većem broju.

Posle Đorđa, u 2019. godini rodila se još jedna devojčica i jedan dečak.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime