Pomoć za najugroženije Prokupčane

0

Crveni krst Srbije uputio je Crvenom krstu u Prokuplju 500 humanitarnih paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, kao i pet tona brašna, namenjenih ugroženim staračkim domaćinstvima i domaćinstvima sa više dece u gradu i na selu.

Кako je rekao sekretar Crvenog krsta u Prokuplju, Dragan Subotić, svaki paket sadrži osnovne životne namirnice poput jestivog ulja, pirinča, testenine, pasulja, konzervirane hrane i po 10 kilograma brašna, dok će se u hemijskim paketima naći sredstva za pranje rublja i sudova, kao i sredstva za održavanje lične higijene.

– Ova pomoć namenjena je pre svega staračkim domaćinstvima  slabijeg materijalnog stanja, zatim velikim porodicama sa mnogo dece, kao i onim porodicama koje brinu o deci oboleloj od retkih i teških bolesti i o drugim bolesnim članovima domaćinstva, istakao je Subotić.

Prema njegovim rečima, podela paketa trajaće do kraja avgusta, i to na osnovu spiskova gradskih i seoskih mesnih zajednica.

Crveni krst u Prokuplju i tokom letnjih meseci brine o socijalno ugroženim licima, koja im se u svako vreme mogu obratiti za pomoć.

– Narodna kuhinja u kojoj se hrani 300 socijalno ugroženih iz Prokuplja i okoline, posle redovne letnje pauze, ponovo će početi sa radom od prvog septembra, naglasio je Dragan Subotić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime