Prokuplje: Potvrđeno 13 novih slučajeva korona virusa, ukupan broj zaraženih uvećan na 43

3

Prema poslednjem izveštaju, za 24 sata, potvrđeno je 13 novih slučajeva obolevanja od virusa korone u Prokuplju, tako da se broj pozitivnih popeo na 43, saopštio je danas Krizni štab Grada Prokuplja.

Кako kažu iz nadležne službe, na Infektivnom odeljenju, hospitalizovana su 22 pacijenta.

Obzirom da su juče primećene veće gužve u gradu, ispred pojedinih marketa, banaka, apoteka, iz gradskog štaba, apeluju na građane da ne izlaze iz svojih kuća bez preke potrebe, a ako moraju, da nose maske i poštuju distancu od dva metra. To je posebno važno narednih dana, kada praznujemo Uskrs, pa su i gužve veće.

Samo socijalnom distancom, i poštujući preporuke struke i mere Vlade Republike Srbije, možemo da izbegnemo infekciju i iz ove borbe izađemo kao pobednici.

3 KOMENTARA

  1. U gradu je neverovatna guzva. Redovi ispred posta i banaka su neverovatni. Takodje u centru ispred apoteka i mesara. Uopste svaki izlazak od semafora kod sokica do carine je za izbegavanje. Prosto narod ne zeli da promeni navike da svaki dan ide u prodavnice i apoteke. Ovoliki broj obolelih s obzirom na blizinu Nisa i stalnu cirkulaciju na relaciji Nis – Prokuplje je ocekivan. Kad dodamo tome koliko dugo je radio Leoni i Bizlink, bojim se da ce u narednih nedelju dana usled nepostovanja mera zastite broj obolelih premasiti 100, a prokupacka bolnica nema kapacitet da to izdrzi. Nis je prebukiran, tako da ce mnogi Prokupcani koji obole, sto nikome ne zelim – i svi dabogda bili zdravi – morati da odu u Leskovacku bolnicu.
    Pozdravljam mere Vlade jer je ocigledno da postoji defekt u nasem mentalitetu i postovanju mera koje su donesene da bi nam se spasili zivoti.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime