Prokuplje: Proglašena vanredna situacija zbog korona virusa

0

Na području grada Prokuplja, danas je proglašena vanredna situacija. Ova odluka, doneta je u cilju zaštite stanovništva, a na osnovu epidemiološke situacije, koja je prema izveštaju Doma zdravlja procenjena kao nesigurna i kreće se ka nepovoljnoj, saopštio je danas Štab za vanredne situacije Grada Prokuplja.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, doneta je i naredba koja predviđa mere zaštite od širenja virusa, a koje će se primenjivati od sutra, 9. jula.

Jedna od mera je zabrana organizovanja proslava, kao i drugih organizovanih okupljanja. Pored toga, ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 sati, obaveza ugostitelja je da obezbede distancu od dva metra između gostiju, a ukoliko to nije moguće, obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Mere predviđene za ugostiteljske objekte, važe i za teretane i kladionice. U cilju zaštite od širenja korona virusa, Štab za vanredne situacije, naredbom je zabranio i rad svih javnih bazena na području grada.

Кontrolu sprovođenja mera, zajedno će obavljati republičke i gradske inspekcijske službe.

Inače, kako su juče iz Opšte bolnice kazali tri osobe su zaražene korona virusom, situacija je pod kontrolom, ali se menja iz sata u sat, te kako ne bi i u Prokuplju došlo do razbuktavanja epidemije, važno je da građani nose maske, drže distancu i da kontakte svedu na minimum, kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica, ali i zdravstveni sistem, naglašavaju u Kriznom štabu Grada Prokuplja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime