Promovisana nova generacija inženjera i specijalista poljoprivrede

0

Povodom obeležavanja 41 godine postojanja i rada Visoke poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija, promovisana  je nova generacija inženjera i specijalista poljoprivrede.  Diplome inženjera i specijalista poljoprivrede dobilo je ukupno 180, sada već bivših studenata VPPŠ.

Čestitajući studentima završetak školovanja, direktor Škole Dragan Orović je rekao da se nada da će im vreme provedeno u ovoj jedinoj prokupačkoj državnoj visokoškolskoj ustanovi ostati u lepom sećanju.

– U protekle četiri decenije, diplome je steklo više od 6.000 studenata koji su svojim znanjem, dodatnom edukacijom, entuzijazmom i radom dali veliki doprinos razvoju svih grana poljoprivrede, ne samo u Toplici, nego i u drugim krajevima Srbije, rekao je on i dodao da su mnogi, nakon dobijanja ove diplome, nastavili dalje školovanje.

U svom prigodnom govoru, on je podvukao da postoji nada da će Škola možda dobiti akreditaciju za master strukovne studije.

– Budite dobri ljudi, kao što ste bili dobri studenti, svoje znanje prenosite vašim komšijama, pomažite drugima i dodatno se edukujte jer je poljoprivreda takva grana privrede koja se svakodnevno menja i usavršava, zaključio je Orović.

– U narednom periodu, očekujem veći upis studenata, ne samo iz Prokuplja i Toplice, nego i iz drugih krajeva Srbije. Isto tako, očekujem da se veća pažnja posveti praktičnom delu nastave, osavremeni i usavrši nastavni proces i još više poboljša saradnja sa privrednim subjektima, izjavio je Dragan Orović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime