Prokuplje rekonstruiše vodovodnu i kanalizacionu mrežu

0

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kaže da je pripremljena  kompletna dokumentacija za rekonstrukciju stare vodovodne mreže sa azbestnim cevima, tako da spremni čekaju prvi oktobar kada počinje rok za podnošenje prijava i podneće je Vladi, odnosno Кancelariji za javna ulaganja.

– Projekat zamenene vododvodne i kanalizacione mreže iznosio 8,5 miliona evra i nadamo se da će nam država u tom smislu izaći u susret. Budući da će kroz grad Prokuplje proći deonica budućeg auto-puta Niš-Priština smatramo da je ovo jedinstvena prilika za izradu kanalizacione i vodovodne mreže, odnosno da se ti radovi završe pre izrade puta jer bi kasnije sve to išlo mnogo teže, kazao je Aranđelović.

On je istakao da je Gradu Prokuplje u ovom trenutku najverovatnije najspremniji u Srbiji i sa kompletnom dokumentacijom za rekonstrukciju, odnosno zamenu vodovodne mreže.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović ističe da je pripremljena i kompletna odkumentacija za četiri kraka kanalizacije i da je trentno u fazi izrade studije opravdanosti koju je tražila Кancelariji za javna ulaganja.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here