Sajam zapošljavanja danas u Prokuplju

0

– Nacionalna služba za zapošljavanje u Prokuplju, organizuje danas, 21. maja, od 11 do 14 sati, u restoranu “Aleksandar”, Sajam zapošljavanja, kazala je danas načelnica Odeljenja za posredovanje te službe Ivana Ivanović.

Кako je Ivanovićeva najavila, na Sajmu će učestvovati 35 poslodavaca iz Prokuplja, Niša i drugih mesta koji su iskazali potrebu za radnim angažovanjem 400 nezaposlenih lica.

– I na ovom Sajmu, kao i na prethodnim, poslodavci su najviše zainteresovani za  zanatska  zanimanja svih profila, pa tako  postoji interesovanje za zapošljavanje trgovaca, vozača, konobara, zidara, vodoinstalatera, radnika obezbeđenja, pekara, mesara, varioca i drugih zanimanja u obradi metala, radnika u proizvodnji kablova za autoindistriju, kablova za kućnu elektroniku, kazala je Ivanović.

Takođe je naglasila da su, pored radničkih zanimanja, poslodavci  izrazili potrebu i za visokoobrazovanim kadrovima, kao što su  diplomirani elektroinženjeri, diplomirani mašinski inženjeri, diplomirani ekonomisti i drugi.

Od poslodavaca su se prijavili “Gama konsalting“, „Čip“, „Grin internešnal“, „Metalurg“, TZR “Recicling industri“, „Bizlink“, „Leoni“, „Jeka fruit“, “Boki fud”, „Soilemez“, STR “Neven“, mesara „Mitrović“, „Niš ekspres“, obezbeđenje „Кobra“, Generali  osiguranje Srbija i drugi.

– Na Sajmu će biti uručena i rešenja o dodeli sredstava za samozapošljavanje koja će dobiti 57 nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Prokuplju, istakla je Ivana Ivanović, iz NSZ u Prokuplju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime