Saniraju se seoski putevi u okolini Prokuplja

1

Lokalna samouprava u saradnji sa Šumskom upravom Prokuplje, obezbedila je sredstva za sanaciju puteva u nekoliko udaljenih planinskih sela, na području Žitnog Potoka.

Кako je istakao član Gradskog veća, Žarko Кoprivica, zahvaljujući zajedničkom zalaganju, ovih dana  završena je sanacija  putnih pravaca Gornji Statovac – Široke  njive u dužini od 3,5 km, Donji Statovac – Rankova Reka dužine oko,2,5km, deo puta Novi Đurevac – Rankovačko jezero dužine 1 km, kao i  put koji povezuje zaseoke Bogujevački bor i Paunovce u dužini od 1km.

– Pored radova na području grada, gde su mnoge ulice asfaltirane, sanirani iskopi i kanali, uređeni trotoari, lokalna samouprava nije zaboravila ni udaljene planinske puteve koji povezuju razuđena sela na tom području. U saradnji sa Šumskom upravom,  završena je sanacija mnogih putnih pravaca koji su bili u izuzetno lošem stanju. Raščišćeno je rastinje i šiblje pored puteva, očišćeni kanali i izvršeno ravnanje puteva, tako da je sada kretanje mnogo bezbednije i brže, istakao je većnik Кoprivica.

Кako je najavio, radovi će biti nastavljeni i u narednom periodu, jer Grad Prokuplje ulaže veliki napor da svim građanima, kako onima koji žive u gradu, prigradskim naseljima, selima, tako i žiteljima najudaljenijih planinskinh sela i zaseoka, obezbedi što bolje uslove za život.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here