Prokuplje se “dokotrljalo” do Niša

0

Premijera filma “Kotrljanje” okupila je Nišlije u Niškom kulturnom centru. U saradnji sa NKC-om Film klub Prokuplje je organizovao ovu projekciju povodom stogodišnjice Topličkog ustanka.

Neobičan junak – točak, ispao je iz kamiona na ulazu u Prokuplje i tu započeo svoju avanturu. Kotrljanjem kroz grad autori filma su hteli da pokažu zanimljivosti i kulturna dobra ovog kraja. Tako su u filmu posebno mesto zauzeli Arheološko nalazište Pločnik, Narodni muzej Toplice, Hisar.

– Nakon prokupačke premijere, film je prikazan u Leskovcu i Novom Sadu, a biće uskoro i na jednom italijanskom festivalu. Stogodišnjica Topličkog ustanka bila je povod da se predstavimo i Nišlijama. Želeli smo da prikažemo Prokuplje kakvo je danas, ali upravo zahvaljujući slavnoj prošlosti koju ima, rekao je reditelj filma Žikica Jovanović.

Ovaj film je izazvao veliko interesovanje i zbog toga što u njemu glavne uloge tumače proslavljeni srpski glumci Branko Cvejić, Dragan Vujić i Eva Ras. Pored njih, filmsku ekipu činili su prokupački glumci Anastasija Cvijanović, Aleksandra Đorđević, Đorđe Stošić, Radosav Krivokapić i Predrag Slavković.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime