Skupština Prokuplja donela odluku o zapošljavanju vaspitačica

0

Na skupštinskom zasedanju u Prokuplju, odbornici su usvojili važne odluke za grad i građane, a jedna od njih je Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme.

Кako kaže gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, Grad Prokuplje dobio je saglasnost za dodatno zapošljavanje četiri vaspitačice u Predškolskoj stanovi “Neven”, što će mnogo značiti građanima, obzirom da će liste čekanja biti smanjene.

– Кadrovska komisija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave prihvatila je naš zahtev na osnovu promene statusa, pošto je Prokuplje sada grad. Dobili smo saglasnost, te će u narednom period biti zaposlene četiri nove vaspitačice, istakao je gradonačelnik Simonović.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava ima 735 stalno zaposlenih radnika, ali je zbog prirodnog odliva, odlaska u penziju i slično, došlo do preraspodele na radnim mestima i tako se ukazala prilika za novo zapošljavanje.

– Ovo je veoma pozitivno za nas i u narednom periodu možemo očekivati još radnih mesta, kazao je Simonović i naglasio da su zapošljavanjem četiri vaspitačice u Predškolskoj ustanovi „Neven” dobila i deca i zaposleni.

– Nama treba još vaspitačica i još novih mesta za decu u vrtićima i u tom cilju smo već razgovarali sa resornim Ministarstvom i rukovodstvom fabrike „Leoni“, pa se u dogledno vreme u Prokuplju mogu očekvati još dva nova vrtića u kojima će biti mesta za svu prokupačku decu, istakao je gradonačelnik Simonović.

U daljem toku sednice, odbornici su usvojili i predlog  Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini Grada Prokuplja za 2019. godinu.

Skupština je potvrdila i mandat novom odborniku Vladimiru Đorđeviću.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime