Topličanin uspešan na prvoj proveri

0

Ako se po jutru dan poznaje, izgledne su šanse da će ŽRK Topličanin igrama u drugom delu prvenstva ozbiljno pomrsiti konce favoritima u Super ligi. Topličanin će protivnicama predstavljati veliku prepreku kako na domaćem tako i na gostujućem terenu.

Juče u prvoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za nastavak prolećnog dela prvenstva u rukometnoj Super B ligi, rukometašice Topličanina su u Kragujevcu savladale domaćina ekipu Radničkog iz Kragujevca.

Od samog starta Prokupčanke su pokazale da neće biti ”lak plen” za protivnice u Super B ligi i da izabranice trenera Ivana Petrovića imaju najviše ambicije kada je u pitanju plasman na kraju sezone. Već na poluvremenu je bilo nagovešteno da će kao bolje iz ovog duela izađi Prokupčanke te se na odmor otišlo sa rezultatom 13:10 u korist Topličanina. Drugo poluvreme donelo je bolji ritam igre pa i smanjenje rezultata, ali ne i iznenađenje, pa kao bolje iz ovog duela izlaze rukometašice Topličanina rezultatom 31:30.

Na prvoj proveri najviše se istakla skorašnje pojačanje Ana Stanković sa 9 golova, a u stopu ju je pratila Marija Stanojević sa 8 i takođe još jedna nova lasta u redovima Prokuplja, Nataša Radulović sa 7 preciznih udaraca u gol Kragujevčanki.

Što se igračkog kadra tiče, sem Jovane Veljković koja je pojačala Naisu, ekipa Ivana Petrovića nije pretrpela značajnije kadrovske promene a uz skorašnja pojačanja ekipi su se pridodale i Nataša Radulović koja dolazi iz beogradskog Voždovca kao i Tijana Sakić iz kruševačkog Napretka.

Uz njih ekipi bi trebalo da se priključi ovih dana i desni bek niške Naise 20-godišnja Teodora Vučković koja se vraća rukometu posle povrede i malo duže pauze. Vučkovićeva se vraća u Prokuplje posle 9 godina provedenih u Naisi, ali samo kao pozajmljeni igrač niške ekipe.

(Autor: Nemanja Tonić)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime