Sprovedena još jedna akcija besplatnih pregleda

0

U prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, uspešno je sprovedena još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda. Mogućnost da potpuno besplatno, bez uputa i zakazivanja, proveri svoje zdravstveno stanje, ovoga puta iskoristilo je 287 građana sa područja Topličkog okruga.

Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, u 16. po redu akciji, građani su imali mogućnost da obave neurološki i oftalmološki pregled, kao i EКG pregled, kontrolu krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi.

– Pregledi su organizovani u Bolnici i pripadajućim ambulantama, kako bi ovaj vid zdravstvenih usluga mogli da iskoriste i građani iz udaljenih gradskih područja. Samo u Opštoj bolnici pregledano je 106 lica, od kojih je 37 obavilo neurološki pregled, 57 oftalmološki, dok je 90 lica uradilo EКG pregled, kontrolu krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi, saopšteno je iz prokupačke Bolnice.

Značaj ove akcije Ministarstva zdravlja, kao i unapređenje javne svesti o značaju prevencije, najbolje potvrđuje podatak da je tokom 15 sprovedenih akcija, više od 325.000 građana Srbije obavilo preventivne preglede, a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime