Srednjoškolci čistili Hisar

0

Ekološka sekcija Tehničke škole „15. maj“ u Prokuplju, organizovala je veliku akciju čišćenja brda Hisar, u kojoj su učestvovali učenici i nastavnici ove Škole.

Akcija je sprovedena uz podršku JКP „Hameum“ i privatnih preduzetnika, koji su obezbedili džakove za sakupljanje smeća i rukavice.

– Naši učenici pokazali su veliko interesovanje za ovu akciju i  odazvali se u velikom broju, jer, kako kažu, smeta im kada je njihovo omiljeno mesto za šetnju i druženje zapušteno i zatrpano  smećem. Ovom prilikom želimo da pošaljemo poruku svima, kako mladima, tako i starijim sugrađanima, da čuvaju ono što nam je priroda dala i da uživaju u lepom i zdravom okruženju, izjavila je profesorka biologije i rukovodilac Ekološke sekcije Valentina Drobnjak.

Čišćenje Hisara počelo je od podnožja, odakle su vredni srednjoškolci počeli da sakupljaju suvo, opalo lišće, pa sve do omiljenih staza gde Prokupčani rado provode svoje slobodno vreme.

Učenice ove Škole, Tijana Savić i Anđela Žunić, kažu da je Hisar mesto gde često dolaze posle škole sa drugaricama i da se raduju što će dati svoj doprinos da ono bude čisto i uređeno.

-Došli smo da očistimo ovo naše najomiljenije mesto koje nam je priroda dala, da ga čuvamo i uživamo u njegovoj lepoti. Sakupili smo, pored lišća i mnogo plastičnih kesa i flaša, kao i drugog otpada koji nam zagađuje okruženje. Želimo da poručimo našim vršnjacima, ali i svim građanima koji ovde dolaze, da čuvaju prokupačku oazu jer je svima potrebna zdrava ekološka sredina, kako nama, tako i budućim generacijama, ističu učenice ove Škole.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime