Tatkova škola je riznica talenata!

0
tatkovci
Foto: Osnovna škola "Nikodije Stojanović Tatko"

PROKUPLJE: Na Petom republičkom festivalu “Riznica talenata” tatkovci su osvojili četvrto mesto. OŠ “Nikodije Stojanović Tatko” bila je jedna od šest finalista iz cele Srbije.

Učiteljsko društvo iz Niša, koje je organizator takmičenja, raspisalo je konkurs u februaru , i to za kategorije literarnog, likovnog, dramskog, muzičkog i plesnog đačkog stvaralaštva.

– Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je “Otvori srce za čuda i videćeš ih svuda”. Na osnovu poslatih radova, naša škola je ušla u finale zajedno sa šest škola u Srbiji. Festival je trajao dva dana. Prvog dana svaka škola se predstavila kulturno – umetničkim programom u trajanju od dvadeset minuta. Ograničen je i broj učesnika na desetoro. Na osnovu tog programa osvojili smo treće mesto. Zbir poena poslatih radova i priredbe pokazao je da smo osvojili četvrto mesto u konkurenciji od 400 škola. – rekla je koordinatorka projekta nastavnica Ljiljana Subotić.

Tatkovci četvrti po talentu u Srbiji

Drugi dan Festivala bio je u znaku svečane dodele nagrada i pohvala. Čak 14 tatkovaca nagrađeno je i pohvaljeno. Prvo mesto u muzičkom delu osvojila je učenica drugog razreda Dunja Marković. Drugo mesto osvojila je dramska sekcija, koja se predstavila tekstom nastavnice Slađane Jovanović na zadatu temu. Pohvale su dobili: Andrej Jocić (gitara, treći razred) i Anđela Jovanović (klavir, treći razred). Učenica sedmog razreda Milica Milenković pohvaljena je za literarni rad. Učenik sedmog razreda Danilo Popović pohvaljen je za likovni rad. Pohvala je dodeljena i folklornoj grupi “Toplički vez”.

Mentori učenika bili su Nikola Tasić, Slađana Jovanović, Danijela Miladinović, Dragana Prelić, Ljiljana Sokolović i Milena Sarić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime