U Prokuplju studenti idu „Korak dalje“

0

Entuzijazam studenata Visoke poljoprivredno prehrambene škole u Prokuplju dostigao je novi nivo. Studentski parlament je po prvi put uredio i objavio studentski list „Korak dalje“.

Časopis je posvećen mladim ljudima i studentima u poljoprivredi, koji žele da svoja znanja stečena u školi primene na svojim gazdinstvima. Urednici ovog lista kažu da je časopis pokazatelj sloge i raznovrsnosti ideja studenata.

– Možemo reći da je ovaj prvi broj rezultat idejne sloge i velike želje da za sve studente uradimo nešto više kao Studentski parlament. Da zaista istupimo „korak dalje“. U časopisu se čitaoci mogu informisati o radu parlamenta, o profesorima škole, ali i o studentima koji se bave poljoprivredom dok studiraju. Nismo zapostavili ni bivše studente, odnosno nekadašnje studente škole koji se sada i više nego uspešno bave poljoprivredom. Oni su govorilo o školi i značaju učenja za svaki praktičan rad i uspeh. – rekla je jedna od urednica Dragana Popović Mišković.

korak dalje

Praktičan savet – pola uspeha

Posvećenost učenju i sticanje novih veština, pomoć budućim i sadašnjim studentima, ali i pomoć poljoprivrednim preduzećima, to je ono što sadržaj časopisa nudi.

– Ovo nije časopis samo za mlade ljude koji još nisu odlučili čime bi se bavili u budućem životu, mada može poslužiti kao informator fakulteta. Mi smo videli jednu širu sliku. U rubrici u kojoj profesori iznose neke praktične savete iz struke, na primer, mnogo toga korisnog i vrednog znanja može biti i za poljoprivredna preduzeća. U tim savetima je pola uspeha. – rekao je glavni i odgovorni urednik časopisa Miloš Stojanović.

Studenti u poljoprivrednim gazdinstvima

Posebna rubrika posvećena je studentima koji iz školskih klupa svakodnevno odlaze na svoja imanja. Ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, kojom god poljoprivrednom delatnošću da se bave, studenti ove škole uvek idu korak dalje u proizvodnji. Jedan od iskoraka je i ovaj studentski list, jer žele da prošire mrežu svojih znanja.

korak dalje
Promocija časopisa na Mostnet televiziji

Časopis je urađen na masnom papiru i u boji, a prvi broj je finansirala škola. Planirano je da izlazi semestralno, kao i da se deli besplatno. Uredništvo, parlament i direktor ove visokoškolske ustanove Dragan Orović pozivaju sve zainteresovane poljoprivrednike da u radu lista učestvuju.

– Cilj nam je da izgradimo časopis kvalitetnog sadržaja, koji će biti priručnik i studentima i poljoprivredim preduzetnicima. Svi koji mogu da pomognu svojim praktičnim savetima, sponzorstvom ili predlozima dobrodošli su. – rekli su u uredništvu ovog časopisa.

„Korak dalje“ je slika jedne buduće poljoprivrede i studiranja u Prokuplju, a i šire. Svakako, ovi mladi ljudi naoravili su veliki korak napred, pravo u uspeh.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here