Prokuplje u Sarajevu

0

Ovogodišnji Viva film festival u Sarajevu pokazao se kao odlično mesto za druženje umetnika sa ex yu prostora. Prokuplje i Srbija predstavljeni su filmom Ponovni susret, Žikice Jovanovića. Ujedno ostvarena saradnja Doma kulture Prokuplje i Film kluba sa mnogobrojnim stvaraocima iz regiona.

Festival ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma – Viva film festival održan je početkom ovog meseca u Sarajevu. Film „Ponovni susret“ dobio pohvalu.

– Bili smo gosti i učesnici festivala i doneli u Prokuplje pohvalu za film. Trudili smo se da predstavimo Dom kulture, Film klub i naš grad u najboljem svetlu i verujem da smo uspeli, a kao potvrda toga dolaze prijateljstva koja smo sklopili sa filmskim stvaraocima iz regiona, sa Bugarske državne televizije, sa Novosadskim kulturnim centrom i drugima, kaže Vladan Milutinović, radnik Doma kulture.

13394129_1776910915877291_8743791293301322790_n

Pored Vladana i Predraga Slavkovića iz prokupačkog Doma kulture, Srbiju su u Sarajevu predstavili umetnici iz Vlasotinca. Film „Ponovni susret“ izabran je u prvih 120 od 2400 pristiglih filmova. Prošle godine je na istom festivalu u kategoriji ekološkog filma treću nagradu dobio takođe Jovanovićev film „Aladin i čarobna kanta“.

Iz Film kluba i Doma kulture kažu da veliku pomoć imaju od Opštine Prokuplje, ali i da je učešće na ovom festivalu Prokuplju otvorilo neka nova vrata za međunarodnu saradnju.

Autorka: Srbijanka Stanković

Fotografije: Viva festival, Vlada Car

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here