Usvojen budžet Prokuplja od 1,7 milijardi dinara

0

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja, odbornici su većinom glasova usvojili budžet za narednu 2020. godinu koji iznosi nešto više od 1,7 milijardi dinara.

Кako je za skupštinskom govornicom rekao gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, budžet Prokuplja biće razvojni i štedljiv, u skladu sa politikom vladajuće većine, koja je domaćinskim poslovanjem, jednu od najzaduženijih lokalnih samouprava u Srbiji, dovela do pozitivnog stanja u budžetu.

– Što se tiče budžeta, mogu da izrazim lično zadovoljstvo i to pre svega dvema stvarima, koje su jako važne za građane Prokuplja, rekao je gradonačelnik Simonović i naglasio da je novim budžetom, Prokuplje, koje je godinama otplaćivalo nasleđene visoke bankarske dugove i kamate, u potpunosti razduženo.

U narednoj godini, biće skinuta i hipoteka sa akumulacije i fabrike vode u Bresnici, te će na taj način, građanima biti vraćeno narodno dobro, koje nikad više niko ne sme da zloupotrebi.

Кao značajnu stavku u budžetu, gradonačelnik je naznačio i ulaganje od 55 miliona dinara u izgradnju Industrijske zone.

Od značajnijh investicija koje će se finansirati budžetskim sredstvima, izdvojena je i izgradnja nove bolnice, u koju će Republika Srbija, samo u prvoj fazi gradnje, uložiti milijardu dinara.

– Mogu da naglasim da za sve ovo vreme, ova vlast nije uzela nijedan kredit i nije se ni dinar zadužila, već je samo vraćala nasleđene kredite i dugove, istakao je gradonačelnik Simonović.

Кao značajna ulaganja u narednoj godini, navedena su prioritetna izdvajanja za decu, školstvo, socijalu i putnu infrastrukturu, koja je u budžetu za narednu godinu sagledana sa 240 miliona dinara.

Кako se čulo na zasedanju, ovim budžetom su sagledani adekvatno svi budžetski korisnici i sva davanja su znatno uvećana u odnosu na prošlogodišnja.

Povodom usvajanja budžeta za nastupajuću 2020. Godinu, govorila je i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Ljubica Stanković.

Ona je čestitala lokalnoj samoupravi na poslovanju i domaćinskoj brizi, kao i na postignutim rezultatima.

Ovom prilikom, osvrnula se i na veliku pomoć koja Prokuplju stiže iz Vlade Srbije, i istakla da je za to najzaslužniji narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić, koji se svojski zalaže kako bi novac stizao u Prokuplje i bio uložen u izgradnju kapitalnih objekata, kojima će se poboljšati uslovi života i standard građana.

Na ovom zasedanju, odbornici su dali saglasnost na nacrt Odluke i pokretanju postupka javno–privatnog partnerstva sa elementima koncesije za finansiranje, revitalizaciju, upravljanje i obavljanje farmaceutske delatnosti u gradu Prokuplju i drugim jedinicama lokalne samouprave u Topličkom okrugu u kojima Apoteka Prokuplje obavlja farmaceutsku delatnost.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here