Prokuplje: Veliko čišćenje grada u subotu

0

Grad Prokuplje, u saradnji sa Javno-komunalnim preduzećem “Hameum“ organizuje veliku akciju čišćenja grada, koja će biti sprovedena u subotu, 9. novembra, od 9 do 17 sati, na više gradskih lokacija.

Кako je istakla član Gradskog veća za informisanje, Dragana Mitrović, pored čišćenja grada pred zimu, cilj akcije je podizanje svesti građana da vode računa gde odlažu smeće, kako bi sredina u kojoj živimo bila čista i zdrava.

– Ovim putem, pozivamo sve direktore javnih preduzeća, ustanova, škola, pozivamo zaposlene, učenike, građane da se odazovu i da svojim učešćem doprinesu da Prokuplje bude čistiji i lepši grad i da takav dočeka predstojeću zimu. Za sve učesnike biće obezbeđene rukavice, džakovi za prikupljanje smeća, kazala je ona.

Кako dodaje, akcija čišćenja grada će se sprovoditi u kontinuitetu.

– Кako je planirano, sa čišćenjem i sakupljanjem otpada počeće se od samog ulaza u Prokuplje, kod Кasarne, sve do mosta, dok će druga ekipa biti raspoređena u Sokićevom naselju. Akcija će obuhvatati i čišćenje i uređenje prostora kod Sportske hale, priobalja reke Toplice, od mosta prema fabrici Leoni, sve do Stražavačke reke, naglasila je Mitrović i dodala da oni koji ne mogu da dođu na  određene lokacije, mogu da učestvuju u akciji čišćenjem svojih dvorišta.

Ako vreme posluži, plan je da se ove subote očisti taj deo grada, a onda se nastavlja dalje, ka centru, Hisaru, Gariću.

– Кada završimo čišćenje grada, mogli bismo svi zajedno, u dogovoru se predsednicima saveta mesnih zajednica, da organizujemo akciju čišćenja sela. Da nam i grad, ali i okolna sela budu čisti, da damo primer mladima, kaže ona.

Prema njenim rečima, građani slobodno mogu da daju predloge da se pored čišćenja, grad „ulepša“ na još neki način, bilo da je farbanje ograda u pitanju, autobuskih stajališta, klupa u parkovima.

– Doprinos lepšem i zdravijem okruženju može dati svako od nas, učešćem u akciji ili pokretanjem inicijative za uređenje nekog prostora. Važno je da se odgovorno ponašemo prema gradu i prirodi i da čuvamo ono što nam je dala, za nas i buduće generacije, zaključila je većnica Dragana Mitrović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime