Vi – najbolji što ova zemlja ima!

0
Foto: Slavica Čikarić, privatna arhiva

Porukom “Vi – najbolji što ova zemlja ima.” iz Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” ispraćeni su mali glumci iz OŠ “Ratko Pavlović Ćićko”. Đaci Slavice Čikarić održali su čas veronauke predstavom “Princ Rastko”.

Prepoznatljiva po inovacijama, a opet negovanju tradicije i nacionalne kulture, učiteljica Slavica Čikarić je ovog puta sa svojim učenicima pripremila predstavu o Nemanjićima i Svetom Savi. Čas veronauke koji su održali đacima Medicinske škole je očarao sve prisutne, pa su tako posebno ispraćeni porukom profesorke Jasmine Pršić.

Poruku ovim velikim malim ljudima prenosimo vam u celosti.

Poruka profesorke Medicinske škole malim glumcima iz Ćićkove škole

Imali smo danas goste. Tako male, a tako velike. Dobre goste. Goste sa dvora. Od Nemanjića. I Svetog Savu smo imali, i Stefana, i Anu, i sve dvorjane iz Rasa, i svetogorske monahe smo imali. I jednu veliku lekciju o ljubavi, o praštanju, lekciju o vekovima koji su prohujali od čudesne one noći. Đaci Medicinske škole ugostili su trećake Ćićkove, učenike Slavice Čikarić. Hvala vam što ste nas vratili u prošlost Svetog Save i što ste nam bravuroznom glumom odškrinuli budućnost Srbije. Vi – najbolji što ova zemlja ima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime