PROKUPLJE ZA MESEC DANA DOBIJA NOVU STAZU KOD GRADSKE UPRAVE

0

Iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva za izgradnju pešačke staze od Solunske ulice do Ulice Vojvode Mišića. Reč je o stazi ispod zgrade Gradske uprave, koju su decenijama koristili građani kako bi brže došli do posla, a đaci do škola.

Prečica koja je povezivala centar grada sa naseljima preko reke Toplice, sada će biti uređeno stepenište sa zaštitnim zidom, popločano kamenom, širine 1,80 i dužine 75 metara.

Zbog konfiguracije terena, svi radovi na izgradnji odvijaju se ručno, a prema proceni nadležnih, nova pešačka staza biće završena najkasnije za mesec dana.

-Izgradnjom nove pešačke staze, biće omogućeno lakše, brže i bezbednije kretanje pešaka. Oduvek su građani rado koristili ovu stazu koja znatno skraćuje put do grada. Najviše su je koristili đaci jer su škole samo stotinak metara udaljene od vrha staze, ali i oni koji idu ka centru grada. Prečica koja je do sada korišćena bila je neuređena, iskopana, sa mnogo neravnina i kao takva veoma opasna za kretanje pešaka, rekao je član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica.

Kako ističe, lokalna samouprava nastoji da građanima obezbedi što bolje uslove za život, jer pored uređenih ulica i puteva, za bezbednije kretanje važne su i pešačke staze. Staza ispod zgrade Gradske uprave, popločana i zaštićena kamenim zidom, biće pravi ukras ovog dela grada.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol Grad Prokuplje

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime