Promocija brazilskog borilačkog sporta u Prokuplju

0

Promotivni čas brazilske veštine Кapuera održaće se u subotu od 18 časova u centru grada. Trening  će održati Luis Кlaudio, jedan od vrhunskih majstora Кapuere u Brazilu.

– Ideja je da se formira klub u Prokuplju, pa smo odlučili da sugrađane upoznamo sa ovom veštinom i njenim mogućnostima,  kazala je Suzana Pešić organizator pokaznog treninga dodajući da će se na treningu pored istorijata borilačke veštine, prezentovati i instrumenti i brazilska muzika.

Inače Кapuera podrazumeva dve osobe u psihičkoj i fizičkoj interakciji. Igrači Кapuere se kreću u napad ili prelaze u odbranu razmenjujući udarce i koristeći akrobatske pokrete kako bi preuzeli kontrolu nad prostorom i kretnjama drugog kapueriste.

Muzika je bitan pratilac svega. Кapuera i muzika su neodvojivo povezani. Različiti ritmovi imaju svoje značenje i svoje mesto u celom događaju, u zavisnosti od ritma Кapuera u svom izvodenju izgleda drugačije i drugačije se manifestuje.

Кapuera prelazi granice Brazila 70-tih godina i širi se po Severnoj Americi, 80-tih prvi put dolazi u Evropu i počinje sa svojom ekspanzijom.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here