Promocija nove knjige Zorice Petrović Prentić

0

U Domu kulture „Radivoj Uvalić Bata“ prokupačka pesnikinja Zorica Perović Prentić je u aprilu mesecu ove godine, predstavila knjigu priča „Nepotrošeni snovi o ljubavi i drugim opsenama“.

Dom kulture će u sredu, 17. oktobra, u 18 sati, ponovo biti domaćin ovoj pesnikinji i poštovaocima njenog stvaralaštva, na promociji njene nove knjige priča „Nove karte za stara putovanja“.

Najavljujući svoju novu knjigu, pesnikinja kaže da je i u njoj „sanjala“ o nekim starim putovanjima, koja bi rado ponovila.

-Znam da budem i realna, ali uvek živim na ivici, na nožu između mašte, snova i realnosti. Verovatno zato pišem, jer me niko ne može razumeti kao što me razume moja pesma. Ona je moje utočište, u njoj mogu da raširim krila, poručila je pesnikinja i pozvala sve ljubitelje pisane reči da dođu na njenu promociju.

Deo izvoda iz recenzije prokupačkog pesnika Ljubiše Кrasića je najbolji poziv za ponovni susret sa ovom pesnikinjom, čije knjige se uvek iznova mogu čitati.

„Ponovo živeti već proputovano vreme može da bude neka nova bol, ali i jaka želja da se preživljeno što jače oslika, da se sve jarke boje tada gledane i dodirivane, što glasnije upiju u reč i kao takve raznesu po nama čitaocima. I dok ih budemo skidali s očiju i utrljavali među prste, osetićemo miris Firence.“

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here