Promovisan 51. broj časopisa TOK

0

Dom kulture Prokuplje i Književno društvo “Rade Drainac” promovisalo je 51. broj časopisa TOK u Narodnoj biblioteci “Rade Drainac” u Prokuplju.

Velika posećenost promocije pokazala je da Topličani veruju u kvalitet TOK-a, čiji je prvi proj izašao u jesen davne 1967.godine.

Uredništvo 51. broja bilo je u sledećem sastavu: Milka Tošić (proza), Dragan Barjaktarević (esej i kritika), Saša Milovanović (društvena pitanja), Ljubiša Krasić (poezija) i Dragan Ognjanović (glavni i odgovorni urednik).

Promociju časopisa uveličali su toplički pesnici Dragan Borisavljević, Dane Stojiljković, Milivoje Krstić, Ratko Zečević, Ljubiša Krasić, kao i predstavnici Književne omladine Prokuplja – Miloš Stojiljković, Marina Ilić, Aleksandra Stojiljković i Srbijanka Stanković.

Sadržajnosti i svestranosti časopisa doprineli su istoriografski zapisi mr Radoja Kostića i Darka Žarića, kao i putopis Sandra Aca Petkoskog. U poglavlju “Psihologija” objavljen je tekst “Nasilje nema opravdanja” Jelene Đorđević Čelebon i prevod Ine Poljak “Zašto je čitanje dobro za nas”. Pored književnoumetničkih tekstova u časopisu se nalaze i prikazi i tumačenja šest knjiga.

Urednici časopisa zahvalili su se posetiocima i čitaocima TOK-a, ali i Opštini Prokuplje, koja je finansirala štampanje časopisa, i ujedno najavili novi broj časopisa u toku 2015.godine.

Više fotografija sa promocije možete pogledati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime