Promovisana turistička ponuda Kuršumlije

0

Turistička organizacija opštine Kuršumlija pod sloganom „Kuršumlija – Prva prestonica Stefana Nemanje“, bogatom i raznovrsnom ponudom predstavila je turističke potencijale na ovogodišnjem jubilarnom, 40. Sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od 22. do 25. februara, saopštila je Turistička organizacija Kuršumlije.

Domaći proizvodi i raznolike rukotvorine naših sugrađana kao i bogate manifestacione i kulturno-turističke ponude, bile su razlog više da veliki broj prisutnih na sajmu upravo poseti štand Turističke organizacije „Kuršumlija“.

V.d direktor Turističke organizacije Kuršumlije – Jasmina Savić, istakla je, da je ove godine Kuršumlija u velikom stilu predstavila turizam Kuršumlije ali i da je težište promocije bilo na obeležavanju Jubileja Bele crkve, odnosno 850 godina od izgradnje prvih zadužbina Stefana Nemanje, manastira Sveti Nikola i Presveta Bogorodica. Trećeg dana sajma, u kostimima Stefana Nemanje i njegove žene Ane dinastiju Nemanjića predstavili su Nikola Gavrilović i Nina Jakovljević.

Direktorka TO Kuršumlija, Jasmina Savić, imala je brojne sastanke sa poslovnim partnerima u vezi sa turističkim razvojem Kuršumlije.

Kuršumlija je sa više od 1100 domaćih i inostranih izlagača iz 50 zemalja i ove godine zauzela svoje mesto na najvećoj turističkoj promociji u ovom delu Evrope. Gost ovogodišnjeg sajma bila je Grčka, a prateći programi kao što su međunarodni sajam vina, hotelsko-ugostiteljske opreme i suvenira učinio je da atraktivno dizajnirani štand za promociju Kuršumlije bude jedan od najposećenijih na sajmu. Priliku da vide turističku ponudu Kuršumlije imalo je preko 70.000 posetilaca sajma.

Uz sve to, posetioci su imali prilike da na štandovima preduzeća Planinka vide i kompletnu ponudu Lukovske, Prolom banje i Đavolje Varoši a najveće interesovanje je bilo za korišćenje vaučera za aranžmane u banjama Kuršumlije kao i za sve popularniju Kuršumlijsku gitarijadu,navode u Turističkoj irganizaciji Kuršumlije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime