Pronađen mestali muškarac na Jastrepcu

1

Gorska služba spasavanja danas je pronašla mupškarca Ž.K.(75) koji je nestao na planini Jastrebac u utorak, 13. oktobra. Malaksali muškarac je pronađen na 16 kilometara od mesta gde je poslednji put viđen, nakon čega je transportovan u medicinsku ustanovu u Prokuplju.

Njemu je konstatovana malaksalost usled šestodnevnog lutanja po planini, bez hrane i zaklona od hladnoće.

– Ovom prilikom želimo da napomenemo koliko je važno da informacije o nestalim licima budu upućene na vreme, u najkraćem mogućem roku, jer je to jedini način da pretrage budu dovoljno brze i efikasne – navodi se u saopštenju Gosrske službe spasavanja.

U pretrazi terena su, pored spasilaca Gorske službe spasavanja Srbije iz stanica Beograd i Kruševac, bili uključeni i pripadnici policijske uprave u Prokuplju i radnici JP “Srbijašume”.

Nestali muškarac iz sela Mikulovac

Drama oko potrage nestalog muškarca na planini Jastrebac je završena oko 14 časova. Saznajemo da je Ž.K. iz sela Mikulovac u prokupačkoj opštini, a Gorska sluba spasavanja je nesrećnog čoveka, kome se svaki trag izgubio u utorak, locirala na oko 600 metara od vrha Pogled u rejonu Patrizanske vode iznad sela Gornja Rečica.

On tražio sekiru a njega gorska služba i policija

Živadin Kocić je pre više od pet dana nestao iz kuće, a u tom trenutku je na sebi imao zelenu zimsku jaknu. U šumu je krenuo po sekiru koju je ranije zaboravio, ali se u trenutku izgubio na prostoru između Donje i Gornje Rečice. Danima su ga tražili meštani Mikulovca sa policijom, a poslednjih dana u potragu se uključila i Gorska služba.

Opširnije o ovom slučaju možete pročitati OVDE

1 KOMENTAR

  1. slicna situacija se dogodila prosle godina i mom dedi nestao je na Jastrepcu…slucaj je prijavljen ali gorska sluzba nije intervenisala…vec godinu dana ne znamo nista o njemu…. zanima me samo zasto u ovom slucaju gorska sluzba izlazi na teren da trazi nestalo lice a u slcaju mog dede nisu izasli ?

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime