Protest i obećanja o zbrinjavanju radnika Stručne službe mesnih zajednica

3

Jutros su radnici prokupačke Stručne službe mesnih zajednica protestvovali zbog odluke da se ukine ova služba i da se zaposleni uposle u Javnom preduzeću „Hameum“. Sa druge strane, u lokalnoj samoupravi tvrde da će svih 29 radnika biti zbrinuto i da niko neće ostati bez posla.

Radnici koji su protestvovali obavila su razgovore sa predstavnicima prokupačke opštine i prisustvovali Opštinskom veću na kojem je odobreno formiranje Službe za saradnju sa građanima Opštine Prokuplje u okviru JP „Hameum“.

Većnik Dejan Lazić je ovom prilikom rekao da je sa radnicima više puta obavljen razgovor i da Stručna službe mesnih zajednica mora da se ukine po naredbi republičke Revizione komisije.

– Niko neće da izgubi posao i naša je ideja bila da sve obezbedimo. Budite sigurni u to, istakao je Lazić.

Predviđeno je da se 25 od 29 radnika Stručne službe mesnih zajednica uposle u JP „Hameum“, a tri preostala radnika planirano je da se priključe „Čistoći“ .

3 KOMENTARA

  1. Iako su zuti duplirali broj zaposlenih na budzetu, ipak se brine o svim ljudima. Verujem da ce sigurno sve uciniti da niko ne bude ostecen.

  2. Najlakse je bilo otpustati ljude koji se nisu slagali sa “zutom” politikom i uposljavati one koji su im bili od koristi. Ipak sve to mora da dodje na svoje. Jednostavno, mesta koja nisu nicemu sluzila, mora da se sistematizuju. Srecom, pa imamo ove savesne ljude koji misle na svakog naseg gradjanina podjednako i nece dozvoliti da niko od njih ostane na ulici.

  3. Nekada su se davala obecanja bez pokrica, samo da se narod umiri. Ovde vidimo da se o sudbini svakog od ovih radnika vodi posebna briga i tako da pravo na rad nikom nece biti uskraceno.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime