Protest radnika “Milan Toplice” ispred prokupačkog suda

4

Nekadašnji radnici fabrike mineralne vode „Milan Toplica“ iz Tulara kod Prokuplja, protestvovali su danas ispred zgrade prokupačkog suda zahtevajući da nadležni pokrenu proizvodnju.

Inače, ovo je je drugi dan zaredom da nekadašnji radnici skreću pažnju javnosti na fabriku mineralne vode koja je jedina u Srbiji koja ne radi.

– Naša fabrika je nekada bila najbolja u Srbiji, a ne radi punih dvanaest godina iako mineralna voda neprestano teče sa četiri izvora. Tražimo da se pokrene proizvodnja i uposle radnici koji su u njoj nekada radili, kazao je Zoran Jaćović jedan od radnika ove fabrike..

Nakon jednosatnog protesta, okupljeni radnici su se mirno razišli.

Fabrika mineralne vode „Milan Toplice“ privatizovana je u dva navrata, 2002. i 2011. godine, ali i pored najave i obećanja novih vlasnika do sada nije ponovo počela sa radom.

Prethodni dan, predstavnici lokalne samouprave su obećali radnicima skoro pokretanje proizvodnje, o čemu više možete pročitati OVDE

4 KOMENTARA

  1. Neko mora da snosi odgovornost za katastrofu koja je napravljena sa Milan Toplicom, to su pare radnika i sa tim niko nema prava da se igra, utvrditi i pioreklo imovine jer su te pare morale da zavrse negde

  2. Strasno kakve su posledice po radnike i ceo nas kraj ostavile ovakve malverzacije. Radnici samo traze svoja prava i da se odgovorni u skladu sa zakonom procesuiraju, a to se razvlaci godinama zbog ,,proceduralnih” gresaka? Pravda za radnike!!

  3. Razumem ove ljude ostali su bez posla,nije im ništa drugo preostalo, oni samo traze da pravda bude zadovoljena. Odgovorni i krivi treba da budu kaznjeni.

  4. Ja verujem da ce lokalna samouprava resiti ovaj problem kao i mnoge druge probleme,a isto tako se nadam da ce odgovorni za zatvaranje ove fabrike odgovarati,jer ne sme se zaboraviti da je vise od 150 ljudi zbog jednog ili dva coveka koji su unistili ovu fabriku ostalo na ulicu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime