Protestno pismo nastavnika i učenika OŠ “Miloje Zakić” u Lukovskoj Banji

2

U pismo koje je upućeno našoj redakciji od strane nastavnika i učenika OŠ “Miloje Zakić”, iz isturenog odeljenja u Lukovskoj Banji navodi se da je u više navrata, u proteklih mesec dana, autotransportno preduzeće “Niš – ekspres” nije obezbedilo saobraćajnu liniju na relaciji Kuršumlija – Lukovska Banja.

Najnoviji primer je od petka 06. februara 2015. kada je zbog snežnih padavina autobus na ovoj relaciji saobraćao do sela Merćez jer nije bio opremljen adekvatnom zimskom opremom i gumama. Zbog toga su nastavnici i troje učenika ostavljeni u Lukovskoj Banji bez mogućnosti da se vrate kući, iako je “Niš – ekspres” uredno naplatio putničke karte.

Uz to autobus koji po redu vožnje saobraća na ovoj relaciji u 13:10 ostavio je putnike, od kojih najveći broj učenika, u selu Merćez koje je udaljeno 12 km od Lukovske Banje, te su učenici sa stvarima morali da pešače ostatak puta, iako im je “Niš – ekspres” naplatio karte do Lukovske Banje.

U više navrata smo se zbog ovog obraćali nadležnima u Nišu, ali su se na svako naše obraćanje oglušavali, te smo zbog toga odlučili da ovaj svoj problem, a i problem velikog broja ljudi, iznesemo u javnost,navodi se u pismu nastavnika i učenika OŠ “Miloje Zakić”, iz isturenog odeljenja u Lukovskoj Banji koje objavljujemo u celosti.

2 KOMENTARA

  1. jedino rešenje je ukidanje monopola koji dotični prevoznik ima.ta mera je pokazala rezultate u velikim gradovima poput beograda i niša.uvodjenjem konkurencije kvalitet usluge bi se sigurno poboljšao.svakodnevno smo svedoci bahatosti niš-ekspresa koja se ogleda u starim polu ispravnim vozilima,kašnjenjima i nekulturnim,neljubaznim zaposlenim radnicima. sve ovo možete videti svakodnevno po svim gradovima od soko banje do kuršumlije.nijedan prevoznik u zemlji nezauzima toliki prostor kao niš-ekspres.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime