Prvi Međunarodni festival balona na Bagdali ,,Kruševac kroz oblake,,

0

Na kruševačkoj Bagdali od 20. do 22. maja održava se Prvi Međunarodni festival balona ,,Kruševac kroz oblake,,. U Turističkoj organizaciji Kruševca najavljen je dolazak 4 balona, jednog koji poseduje Srbija i tri iz Slovenije.

U organizaciji Turističke organizacije Kruševca, manifestacija će se održatu u prijatnom ambijentu gradskog parka Bagdala, koji je i najatraktivniki vidikovac, najavila je direktorka Turističke organizacije Suzana Milosavljević.

Baloni će biti postavljeni na Bagdali od petka popodne do nedelje kada su planirani kratki promotivni letovi za posetioce.

U subotu u 11.30 je svečano otvaranje manifestacije. Da bi balon poleteo potrebni su odgovarajući vremenski uslovi što podrazumeva da vetar ne bude jači od 3 metra u sekundi. Osim 4 člana posade u balonu mogu biti još 3 do 4 putnika, a let traje oko 30 minuta.

Iz Kontrole letenja Turističkoj organizaciji su potvrdili povoljne termo dinamičke uslove, a za manifestaciju vlada veliko interesovanje građana i turističkih radnika iz čitave Srbije. Lokacije sa koje će poleteti baloni su sportski tereni i prostor kod restorana na Bagdali.

U Turističkoj organizaciji kažu da će prilikom svečanog otvaranja, u subotu, vazdušni performans prikazati padobranci desantnim skokovima iz helikoptera. Turisti mogu da posete izložbu fotografioja grada i okoline, atraktivne šatore sa štandovima u kojima će se održavati likovne kreativne radionice za decu, biće izloženi suveniri i prom o materijal Grada Kruševca i okoline, a pripremljen je i prateći kulturno-zabavni program.

Pokrovitelj ove turističke atrakcije je Grad Kruševac , a podržali su je brojni sponzori.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime