Prvi prokupački tutori: Učenje na prvom mestu

0

Prva generacija prokupačkih tutora počinje sa svojim volonterskim radom. Nakon obuke prijavljeni kandidati su prošli test informisanosti i situacioni test, a komisija je ocenila da svi zadovoljavaju kriterijume za buduće tutore.

Prvi časovi biće održani već u ponedeljak 28. novembra ove godine.

–  To što su svi koji su se prijavili prošli testove i razgovor sa komisijom samo potvrđuje kvalitet ovih mladih ljudi. Neki od njih su već aktivni kao volonteri što u Crvenom krstu, to i u školama, ima pedagoga, psihologa, ekonomista, pravnika, kao i nekoliko učenica Medicinske škole i jedna učenica iz Ekonomske škole u Žitorađi, kaže Jasmina Mladenović, koordinatorka programa Tutoring u Prokuplju.

Već je završeno uparivanje tutora sa decom sa kojom će raditi do juna, odnosno do kraja ove školske godine. Svaki tutor je dobio po dvoje dece, sa njima ce raditi dva puta nedeljno. Među decom koja su u riziku da napuste školovanje ima više romske dece.

– Tutori su zadovoljni, od 28. novembra počinju da rade sa decom. Ja sam kao tim lider za Prokuplje imala sa njima sastanak, na kom sam im objasnila kako da vode dnevnik, koje su njihove obaveze i kakve će sve aktivnosti sprovoditi, kaže Jasmina.

Tutori će se sastajati jednom mesečno da prate svoj rad i napredak, a u planu su i okupljanja i druženja sa decom i roditeljima.

Program Tutoring u оpštini Prokuplje sprovodi intersektorsko partnerstvo uz podršku Agroinvest fondacije i Zapadnobalkanskog instituta iz Beograda.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime