Prvi put organizovan prijem za nove vojne kadete

0

Četvoro Topličana ove jeseni kreće u vojne škole u Beogradu, a za srećan polazak u Svečanoj sali Opštini Prokuplje za njih je priređen prijem. Milan Milutinović iz Kuršumlije je upisao Vojnu gimnaziju, Danilo Gardašević, Andrija Antić i Radmila Đorđević iz Prokuplja Srednju stručnu vojnu školu, a kadet Miloš Stojanović  Vojnu akademiju.

Učenici su dobili prigodne poklone, a po nalogu Ministarstva odbrane Goranu Mitiću iz Prokuplja uručena je vojna spomen medalja za revnosnu službu, 20 godina rada u Vojsci Srbije.

Prisutne su pozdravili pukovnik Nenad Marković i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

– Odbrana otadžbine je za svakog Srbina i srpski narod bila uvek više od obaveze. Vojnička uniforma je utkana u našu tradiciju, a istorija Srbije predstavlja istoriju ratovanja, stradanja, borbe, ali i ponosa – rekao je načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković. 

Prijem su organizovali Centar Ministarstva odbrane Prokuplje, Toplički upravni okrug i Opština Prokuplje, a pored učenika i njihovih roditelja, ceremoniji svečanog ispraćaja primljenih kandidata iz građanstva u vojne škole, prisustvovali su i načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković, načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović, poslanik u Skupštini Republike Srbije Hadži Milorad Stošić, komandant prokupačkog Garnizona potpukovnik Dragan Milenkov, predstavnik VBA u Ministarstvu odbrane, zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović, zamenik predsednika Opštine  Blace Ivan Burgić,  šef upravnih poslova Policijske uprave Prokuplje Nikola Lutovac, predstavnici Sektora za vanredne situacije odeljenje Prokuplje Radmila Vujisić i Srboslav Biserčić i načelnik Centra Ministarstva odbrane Prokuplje potpukovnik Srđan Spasić.

Foto: Vladimir Gašević, Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Najnovije vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime