Prvi put u Prokuplju: takmičenje u uličnoj gimnastici

1

Međunarodno takmičenje u uličnoj gimnastici i akrobatici po prvi put se organizuje u Prokuplju, i to 23. jula na Trgu topličkih junaka. Organizator takmičenja je Udruženje ekstremnih sportova Toplice.

Inovativno i jedinstveno u našem okruženju, ovo udruženje priređuje za Prokupčane nesvakidašnji vikend. Kako se ulična gimnastika kao sport tek razvija na Balkanu, Prokuplje će biti prvo mesto na jugu Srbije u kom će se održati takmičenje ovog tipa.

– Imamo tu čast da ugostimo vrhunske evropske takmičare u ovom sportu. Za sada nam se najavilo stotinak učesnika u više kategorija, a takmičenje će otvoriti pobednici emisije „Ja imam talenat“  grupa „Barstrong“ – kaže Saša Miljković, predsednik Udruženja ekstremnih sportova Toplice.

Za takmičare koji stižu dan ranije organizovan je i kamp, koji će biti nedaleko od “Dolapa”. Planira se žurka u kampu, a takmičenje počinje u nedelju u 9h.

– Za ovo takmičenje se spremamo mesecima i mogu da kažem da smo potpuno spremni. Cilj nam je ono postane tradicija koja će Prokuplje postaviti na mapi svetskih centara ulične gimnastike – rekao je Miljković.

Svi zainteresovani se mogu družiti i slikati sa takmičarima dan pre događaja na Gradskom bazenu.

Prijava za takmičenje  je još u toku, a moguća je putem telefona 069/ 606 – 586, kao i na Fejsbuk stranicama Udruženja ekstremnih sportova Toplice ili na stranici Street workout Prokuplje.

1 KOMENTAR

  1. Konacno nesto drugacije. Svih ovih godina dogadjaji su do Boga dosadni poput onog cuvenog “kulturnog” dogadjaja “Vece kafanske muzike”. Poput dosadno okrecenog u belo Doma kulture tako i organizacija odise kukaviclukom i bezidejnoscu. Malo mirise na memlu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime