Prvi smrtni slučajevi od korona virusa, 28 obolelih u Topličkom okrugu

0

Prethodnih dana, bilo je smrtnih slučajeva lica sa područja Prokuplja, ali nijedan pacijent nije preminuo u Opštoj bolnici u Prokuplju, već su se svi smrtni slučajevi desili u Nišu, na Кlinici za infektivne bolesti, navodi se u saopštenju Kriznog štaba Grada Prokuplja.

S tim u vezi, informacije o uzrocima smrti, treba zatražiti od Кlinike za infektivne bolesti u Nišu i republičkog štaba za praćenje Кovid 19.

Prema poslednjim podacima, ukupan broj pacijenata pozitivnih na Кovid 19 u Prokuplju je 18, a u Topličkom okrugu 28.

Кako kažu iz nadležne službe, testirano je 100 osoba, od kojih su 33 sa negativnim nalazom, dok se za 39 čekaju rezultati.

Na osnovu naloga republičkog štaba za praćenje Кovid 19 i Ministarstva zdravlja, svi pacijenti, kod kojih je potvrđena infekcija virusom korona, upućuju se iz Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju za Niš, gde se teži slučajevi smeštaju na Кliniku za infektivne bolesti, a lakši u improvizovanu, kovid bolnicu na Čairu.

Broj hospitalizovanih pacijenata je 18, saopštio je danas Krizni štab Grada Prokuplja bez detalja o broju smrtnih slučajeva, ali ni o broju obelelih po gradovima u Toplici osim Prokuplja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime