Prvo mesto za Irenu Marković

0

Finale Nacionalnog takmičenja „Poslovni izazov“ u Beogradu bilo je pobedonosno za Irenu Marković, učenicu prokupačke Gimnazije i članicu TNT grupe. Irena je sa svojom ekipom osvojila prvo mesto za osmišljenu aplikaciju koja uz pomoć senzora pronalazi slobodna parking mesta u gradu.

Ireninu ekipu na takmičenju činili srednjoškolci iz Beograda, Gornjeg Milanovca i Leskovca.

Ona naglašava da je njihov zadatak bio da osmisle i naprave inovativno rešenje koje će stanovnicima Beograda olakšati život u velikom gradu.

Takmičenje je okupilo 60 srednjoškolaca iz cele Srbije, a oni su plasman za ovo nacionalno takmičenje obezbedili postignutim rezultatima na regionalnim takmičenjima.

-Već prvog dana kad smo došli formirane su ekipe. Bilo je pedesetak škola iz cele Srbije. Potom je pred nas postavljen „izazov“, odnosno zadatak, koji predstavlja realni poslovni problem , a onda smo mi počeli da radimo, priča Irena i dodaje da joj je još samo prva nagrada falila da kompletira kolekciju svojih priznanja sa takmičenja „Poslovni izazov“, jer je prethodnih godina osvajala druga i treća mesta.

Irena završava Gimnaziju, a školovanje će nastaviti na Matematičkom fakultetu u Nišu.

Osnivač TNT grupe, profesor fizike Branislav Rosić ističe da deca redovno učestvuju na ovom takmičenju i da nagrade kao po nekom nepisanom pravilu nikad ne izostanu.

-Naša deca vole da se takmiče i uvek imaju šta da pokažu na takmičenjima. Vredna su i veliko je zadovoljstvo raditi sa njima, kaže Rosić i dodaje da je „Poslovni izazov“ pokrenut sa ciljem da podstakne srednjoškolce da pokažu svoje veštine na inovativan način, kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Takmičenje realizuje organizacija „Dostignuća mladih“ u Srbiji, uz finansijsku podršku USAID-a i kompanije Telekom Srbija i Basf.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime