Prvomajski vatromet i uranak u Kruševcu

0

U centru Kruševca sinoć, na platou Doma sindikata, pred Spomenikom kosovskih junaka, uoči praznika, po tradiciji, priređen je prvomajski program koji se završio vatrometom.

Organizatori su bili kruševačko Veće samostalnih sindikata i Kulturni centar, a program, učešćem najmlađih počeo je u 17 sati, dok je nastup brojnih kulturno-umetničkih društava i sekcija KCK-a počeo oko 20 sati. Veličanstveni vatromet priredio je ,,Trajal,, da bi cveo grad bio obasjavan bojama duge.

Prema rečima predsednika sindikalnog veća Kruševac Milenka Mihajlovića, bez obzira na sve manji broj radnika, tradicija okupljanja uoči Praznika rada, kao i uranak na Bagdali za koji se vezuje početak radničkog pokreta, I obeležavaju se uz nadu da će nezaposlenih u buduće biti manje.

Posle tradivionalnog sindikalnog uranka na Bagdali, druženje i roštiljijada mnogih Kruševljana preselili su se na Jastrebac, na tridesetak kilometara od Kruševca, gde se i ovoga puta, kao i uvek do sada, tražio prostor više za postavljanje šatora i parkiranje automobila.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime