Prvorođenoj bebi u Toplici 60 000 dinara

0

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović obišao je prvorođenu bebu u prokupačkoj bolnici i majci Vesni Kocić iz Donje Trnave uručio novčani poklon u iznosu od 60 hiljada dinara i higijenski paket za bebu. Poklone prvorođenoj bebi uručio je i direktor Apoteke Prokuplje Zlatan Miljković i načelnik Odeljenja ginekologije Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ Nenad Radmanović.

– Opština Prokuplje tradicionalno dodeljuje poklone prvorođenoj bebi u novoj godini. Jedan od ciljeva rukovodstva lokalne samouprave jeste da se deci obezbede uslovi za bezbrižno detinjstvo i obrazovanje, rekao je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i dodao da je dobro što se povećao broj novorođenih beba prošle godine u odnosu na 2013. i 2014. godinu. On je bebi Leni i njenim roditeljima poželeo puno zdravlja i sreće u životu.

– Apoteka se po prvi put uključila u darivanje poklona prvorođenoj bebi. Nadam se da će primer porodice Kocić iz prokupačkog sela Donje Trnave, koja sada ima troje dece, slediti i druge porodice, rekao je direktor Apoteke Zlatan Miljković.

Načelnik Odeljenja ginekologije Nenad Radmanović rekao je da su se u Novoj godini rodile dve devojčice. Prošle godine u prokupačkoj bolnici rodile su se 684 bebe, što je nešto više u odnosu na 2014. godinu, rekao je Radmanović.

Majka bebe Vesna Kocić zahvalila se svim darodavcima i celokupnom osoblju Odeljenja ginekologije na pažnji i brizi tokom boravka u bolnici.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime