Rad sa tutorima kao idealno rešenje za prokupačke đake

0

Kako se približava kraj školske godine, tako se „Tutoring“ projekat primiče svojoj završnici. Vredan rad u toku godine sada daje pozitivne rezultate, zaključeno na poslednjem sastanku tutora.

Osnovna škola „Nikodije Stojanović Tatko“ bila je mesto susreta prokupačkih tutora u četvrtak 27. aprila, kada se, između ostalog, govorilo o učincima projekta.

Tutori rade sa decom, zadovoljni smo napretkom, što su potvrdili i asistenti da je napredak vidljiv kod dece koja redovno rade sa tutorima. Učestvuju u aktivnostima, aktivniji su na časovima. Pohvalila bih rad tutora, uvek se rado odazivaju na moje pozive, okupljamo se i organizujemo radionice, prezentacije, razne aktivnosti, rekla je koordinatorka projekta Jasmina Mladenović.

Podsetimo, u „Tutoring” projektu učestvovale su dve prokupačke škole – OŠ „Nikodije Stojanović Tatko” I OŠ „Milić Rakić Mirko”. Ovog meseca su deca iz obe škole sa tutorima radila uskršnje čestitke. U školi “Tatko” su se pripremali za manifestaciju Moj kućni ljubimac, s potom  održali prezentaciju o zdravlju i higijeni, kao i o ugroženim životinjskim vrstama.

Program “Tutoring” u оpštini Prokuplje sprovodi intersektorsko partnerstvo uz podršku Agroinvest fondacije i Zapadnobalkanskog instituta iz Beograda.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime