Radikali predstavili program za Kuršumliju

1

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Kuršumlija predstavio je građanima program za Kuršumliju koji je juče deljen u centru grada.

Radikali navode da su gorući problemi Kuršumlije: Natalitet, zapošljavanje i sprečavanje pljačke budžeta. Bez političkih floskula sa konkretnim merama ali i obrazloženjem kako sprovesti program.

Povećanje davanja od 20.000 dinara za majke sa jedne na dve godine za novorođenu decu ( za majke na selu po 5.000 dinara više).

Pomoć mladim nezaposlenim bračnim parovima 18 meseci po 15.000 dinara.

Ulaganje u poljoprivredu 100 miliona dinara – umesto sadašnjih 20 (Razvoj stočarstva 20 mil, podsticanje smeštajnih i prerađivačkih kapaciteta 20 mil, subvencionisanjem rasada 10 mil, Subvencionisanje mehanizacije,priključnih mašina i opreme 30 miliona ).

Podsticaji za zapošnjavanje. Novčano u proizvodnoj delatnosti 150.000 dinara, u ostalim 120.000dinara. U zavisnosti od broja otvorenih radnih mesta za svako sledeće davali bi po 10.000 više. Sada se ne izdvaja ništa, mi bi izdvajali 20 miliona za 150 radnih mesta.

Pomoć malim radnjama u vidu oslobađanja dela taksi a u seoskim područjima potpuno bi oslobodili male radnje i preduzeća od lokalnih taksi ( komunalna, firmarina).

Samozapošljavanja. Uveli bi takav sistem gde bi preduzetnik prva 3 meseca uplatio 10% poreza i doprinosa a nakon dostavljanja dokaza opštini, ista bi uplatila ostatak novca. Na svaka tri meseca taj iznos bi se uvećavao za 10%. Tako da bi tek posle 27 meseci počeo da uplaćuje pune iznose. Važi za sve delatnosti, i nema zloupotreba jer nema kontakta sa novcem. Sada se ne izdvaja ništa, mi bi izdvajali 20 miliona za 150 radnih mesta.

Povećali bi izdvajanja za socijalnu zaštitu jer ima mnogo sirotinje sa sadašnjih 2,3 na 6 miliona.

Uveli bi red u korišćenje novca za sportske klubove uz ista pravila za sve.

Nastavak aktivnosti u kuturi sa akcentom na renoviranje bioskopa što je osnova za kulturna dešavanja.

Osnovali bi tim za projekte, gde bi plate zavisile od realizacije projekata.

Sve navedeno bi izveli dodatnim punjenjem budžeta, racionalizacijom rashoda, preraspodelom u samom budžetu. Nastavak borbe protiv kriminala i korupcije uz odštetne zahteve. Kao i sprečavanje odliva novca u Planinku i ostale ,, odborničke firme“.

Detaljnije o programu radikala za Kuršumliju možete pročitati OVDE

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime