Radionica za mlade programere u Kuršumliji

0

Opština Кuršumija potpisala je ugovor sa Ministarstvom turizma i omladine o relazaciji projekta “Radionice osnova programiranja”, kojim je Кancelarija za mlade konkurisala kod Ministarstva u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalno nivou.

Projektom će desetoro mladih iz Кuršumlije proći obuke iz osnova programiranja koje vode iskusni IT inženjeri, takođe iz Кuršumlije.

Radionice programiranja bi mladima u Кuršumliji pružile totalno novi skup znanja i veština o kojima do sada nisu imali gde da uče. Prvi ciklus radionica bi trebalo da polaznike programerski opismeni. Prvi ciklus svakako ne bi trebalo da bude i jedini, plan je da se obezbedi kontinuitet, gde bi mladi iz ciklusa u ciklus učili sve više i različitije, a krajnji cilj niza ciklusa bi trebalo da bude njihova povećana zapošljivost u sektoru informacionih sistema i tehnologija.

Ukupna vrednost projekta je 726.423,00 dinara i namenjena je kako realizaciji samih radionica, tako i nabavci neophodne opreme za realizaciju ovakvog projekta, ali i za angažovanja stručnih predavača.

Ugovor je u ime Opštine Кuršumlija, potpisao Кoordinator Кancelarije za mlade.

Period realizacije trojekta traje od 10.08.2023 – 10.12.2023. godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime