Radnici „7. Jula“ traže povezivanje radnog staža

1

Radnici nekadašnje Modne konfekcije „7. Juli“ iz Kuršumlije danas su u sali SO Kuršumlija koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta dogovorili sa predstavnicima lokalne samouprave da se uputi pismo Vladi Srbije oko povezivanja staža za oko 400 radnika koliko je radilo u ovom preduzeću.

– Mi tražimo da Vlada Srbije reši status oko 400 radnika koji su ostali na ulici nakon neuspešne privatizacije. Formiraćemo tročlanu delegaciju koja će zatražiti prijem kod nadležnih u Vladi Srbije, a uputićemo i zahtev zajedno sa predstavnicima opštine da nam se poveže radni staž, kazao je Zvezdan Milenković, predstavnik radnika „7. Jula“.

Kako je izgledao skup radnika u sali Opštine pogledajte u sledećem video snimku:

Skupu u Sali opštine Kuršumlija prisustvovali su i predsednik opštine Radoljub Vidić, predsednik SO Kuršumlija Goran Bojović i šef odseka za poresku administraciju, budžet i finansiju, Nebojša Jović. Oni su ovom prilikom radnicima obećali da će uputiti pismo kabinetu premijera Srbije i zatražiti da se poveže staž.

Nakon skupa, dogovoreno je i da tročlana delegacija radnika i predstavnika lokalne samouprave zatraži prijem u Vladi Srbije.

1 KOMENTAR

  1. “obećali da će uputiti pismo kabinetu premijera Srbije i zatražiti da se poveže staž” ne lipsi magarce.. ovo bez demonstracija i protesta nemoze da se resi… 7. juli je bio primer najgore pljacke i korupcije, gde su radnicu isterani na ulicu i ostavljeni na milost i nemilost,

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime